Το “γλυκόξινο Βερδικούσιας”, ένα παραδοσιακό τυρί από την περιοχή Βερδικούσια, γνωστό και ως ανεβατό, νιβατό ή γλυκόξινο, από το τυροκομείο Ιγγλέζος. Είναι ένα αλοιφώδες τυρί, συνήθως λευκό και ομοιογενές, φτιαγμένο από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα, ή μείγμα και των δύο. Συνδυάζεται καλά με φρέσκα κρεμμυδάκια, σχοινόπρασο, βότανα, ντάκο, ντοματίνια, ψητό κρέας ή φρυγανισμένο ψωμί.
Παραγωγός: Ιγγλέζος
Τόπος: Ελασσόνα