Σκληρό τυρί με έντονη, γεμάτη γεύση, ελαφρώς πικάντικη με πλούσιο άρωμα.
Παράγεται αποκλειστικά με κρητικό πρόβειο και γίδινο γάλα από ζώα που βόσκουν ελεύθερα.
Η γεύση της είναι ιδιαίτερη εξαιτίας του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής της και της μακράς ωρίμανσης της για τουλάχιστον 6 μήνες σε ιδανικές συνθήκες. Συνοδεύει άριστα λευκό η’ κόκκινο κρασί. Ταιριάζει με φρούτα, παξιμάδια και κριτσίνια.
Μπορούμε να την απολαύσουμε και με μέλι, στη σαλάτα, σαγανάκι, τριμμένη σε διάφορα φαγητά και σε διάφορες παραδοσιακές συνταγές.
ANA 100γρ | ΑΝΑ 30γρ | % | |
ΕΝΕΡΓΕΙΑ | 1734kj / 148kcal | 513kj / 124kcal | 6 |
ΛΙΠΑΡΑ | 34g | 10g | 14 |
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ | 24g | 7.2g | 36 |
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ | 2.0g | 0.6g | 1 |
ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ | 2.0g | 0.6g | 1 |
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ | 26g | 7.8g | 16 |
ΑΛΑΤΙ | 18g | 0.54g | 9 |
Παραγωγός: Γυπαράκης
Περιοχή: ΑΣΗ ΓΩΝΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ